panelarrow

7 aktier

Placera rätt

Bli mer effektiv i verksamheten

Det finns flera sätt att effektivisera sin verksamhet på. Först och främst har du personalen och arbetssättet. Genom att titta över hur man arbetar och vilka arbetsmoment som tar lång tid eller går att förenkla, så kan man lätt bli mer effektiv i sitt arbete. Det finns dock även andra delar som går att titta närmare på, speciellt om man har en producerande verksamhet.

Mät för att växa

När man producerar och tillverkar produkter, så finns det stora möjligheter att mäta och få fram viktig information från processen. En del företag levererar färdiga koncept och system som man kan ta nytta av för att mäta och testa sin produktion. Genom dessa system kan man bland annat hitta flaskhalsarna i verksamheten. Dessutom får man bra verktyg för att kunna kvalitetstesta sina produkter på ett bra sätt.

838911-business-graph

Utvärdera regelbundet

Oavsett vad det är för verksamhet man har är det alltid bra att hålla sig uppdaterad. Genom att regelbundet föra en konversation med medarbetarna om hur de upplever att verksamheten går och om de har några förslag på förbättringar, kan man få nyttig information. Oftast finns det små detaljer som stjäl mycket mer tid än vad de borde.

Ta hjälp av proffs

Det finns flera riktigt duktiga föreläsare och konsulter som kan hjälpa till med att effektivisera ditt företag. För tillverkande företag så är Addq ett bra alternativ, men för företag som utför tjänster så kan det vara värt att lyssna på David Stiernholm. Han är en så kallad ”struktör” och hans jobb är att hjälpa personalen hålla ordning och reda på vad de håller på med. Han har flera bra tips på hur man exempelvis sätter ihop en bra att-göra-lista och hur man ska tänka när det kommer till prioriteringar. Genom att investera i att förbättra dessa mjukare delar av en verksamhet kan man även förbättra sina resultat och bli effektivare på köpet.