panelarrow

7 aktier

Placera rätt

När förutsättningarna förändras

En del av oss har idag ett bra och stabilt arbete och kanske inte oroar oss så mycket för morgondagen med allt var det innebär. För andra så ser situationen helt annorlunda ut, det är många som är i arbetslöshet och har mycket svårt att få jobb.

När förutsättningarna förändras och man blir ställd utanför arbetsmarknaden så kräver det att något görs, situationerna kan se väldigt olika ut för olika personer och det ska inte stickas under stolen att bli utan arbete är ingen höjdare. Även om det kan kännas hopplöst så finns det hjälp att få. Outplacement är ett sätt att få hjälp med att komma vidare för dig som blivit av med din tjänst på ett företag som kanske blivit nedlagt eller på annat sätt gjort så att du blivit utan anställning.

search work

Det kan vara så att man själv inte ser skogen för att man fokuserar på träden och med någon utifrån som kan se olika möjligheter som du själv inte ser så kan det gå lättare i processen att komma vidare och förhoppningsvis komma till en anställning av någon form. Även om man är en framåt person så kan det i en situation där man fått lämna sitt arbete på ett eller annat sätt göra så att man behöver hjälp för att komma vidare.

Det kanske inte förrän i efterhand man ser något positivt med vad som hände och när man är i stunden av arbetslöshet så är det inte mycket som är positivt. Det gäller att man får bra hjälp om man inte löser situationen själv och Arbetsförmedlingen är en väg att gå. Plus att det finns flera olika bemanningsföretag att kontakta för att se om de kan hjälpa dig med arbete på något sätt.